English: "CHINESE BAKERY GAINS MORE AND MORE POPULARITY"
Chińskie wypieki, takie jak ciasta z pastą daktylową i ciastka z fasoli mung, zyskują popularność na targowiskach festiwalowych. Przewiduje się, że rynek chińskich „ciastek” czeka stały wzrost, do czego przyczyni się rosnący popyt na lokalne przysmaki. Przewiduje się, że wielkość rynku wyrobów cukierniczych w sektorze krajowym wzrośnie o 7,6 procent rok do roku, do 307 miliardów juanów (42,1 miliarda dolarów) w roku bieżącym i prawie 352 miliardów juanów do roku 2025 (iiMedia Research). Według raportu opublikowanego w sierpniu przez Chińskie Stowarzyszenie Przemysłu Piekarskiego i Cukierniczego konsumenci szukają zdrowszych zamienników. Coraz większą popularnością cieszą się wersje z mniejszą ilością soli, cukru i tłuszczu. W raporcie dodano, że chińska branża piekarnicza i cukiernicza doznała ożywienia, odkąd Chiny zniosły na początku tego roku większość ograniczeń związanych z pandemią COVID-19. #kktlumaczchinskiego www.kk-tlumaczchinskiego.pl
Chinese-style baked goods such as date paste cakes and mung bean cakes are gaining popularity at festival markets. The Chinese "cookies" market is expected to experience constant growth, driven by the growing demand for local delicacies. The domestic confectionery market size is projected to grow 7.6 percent year-on-year to 307 billion yuan ($42.1 billion) this year and nearly 352 billion yuan by 2025 (iiMedia Research). According to a report published in August by the China Baking and Confectionery Industry Association, consumers are looking for healthier alternatives. Versions with less salt, sugar and fat are becoming more and more popular. The report added that China's baking and confectionery industry has experienced a revival since China lifted most of its COVID-19 restrictions earlier this year.
#chinesebakery #chinesecookies #chinesepastry #chineseconfectionary #chinesebaking #confectionaryindustry #bakingindustry #chinesefood #chinesedelicacies #chinesespeciality #chineseconsumers #iimediaresearch #chinabakingandconfectionaryassosiation #COVID19
Commentaires